Western Australia

2 oktober: Vineyard-Blackheath

Aan iedereen die via Facebook heeft geduimd voor ons: het heeft gewerkt! Het koeieoog is hersteld. Je ziet het nog wel, maar deze bus heeft al zoveel butsen en deukjes dat we ons niet kunnen voorstellen dat het een probleem wordt bij het inleveren.

We hadden om 10 uur een afspraak, en stonden om half 11 al weer buiten. De hoogste tijd om richting Blue Mountains te gaan, en te zien of de bergen dit jaar blauw zijn van de eucalyptus of wederom van brand. Gelukkig was het eerste het geval, en de bergen waren weer prachtig. Wat een genot om zover je kun kijken alleen maar bergen met bomen te zien (zonder dat je zelf in de middle of niks bent).

Het is hier druk, maar het schijnt over het geheel genomen zo rustig te zijn dat de plaatselijke winkeliers, die het van de toeristen moeten hebben, het hoofd maar moeilijk boven water kunnen houden. We spraken een dame in een juwelierszaak (nee, niets gekocht). Zij huurt haar winkel vlakbij The Three Sisters, en vertelde dat het elke maand spannend is of er genoeg verkocht wordt om de huur en salarissen te dekken. Ze deed verder niet zielig of zo, we hebben deze vakantie al vaker gehoord dat de toeristensector het zwaar heeft. We geloven het meteen, want ook wij merken dat Australie duurder is dan vorig jaar.

Ze bleek ook weer Nederlandse roots te hebben, wat merken we dit soort lijntjes met Holland toch vaak. Een Nederlandse vader in dit geval.

We bezochten Leura, Wentworth Falls, Katoomba en Blackheat. Bij de laatste hebben we ons kamp voor vannacht opgeslagen. Morgen nog een volledige dag, en dan moet overmorgen de camper weer ingeleverd worden. Maar daar gaan we nu nog maar even niet al te lang bij stilstaan, het is veel leuker te bedenken wat we morgen nog gaan doen. Naar het Olympisch dorp? Terug naar de kust om walvissen te kijken (vb in Newcastle)? Een dagje Sydney? Of de touristdrive hier in The Blue Mountains.? En ach, er zijn nog veel meer dingen mogelijk....

Nu eerst de kachel maar eens aan, en dat is voor het eerst deze vakantie. Vannacht voor het eerst ook maar eens geen raampjes open in de camper. De voorspelling is dat het 5 graden wordt vannacht. Ik heb het nu al koud. Ga ik toch nog mijn vest en jas gebruiken waarschijnlijk, die zijn de hele vakantie nog niet nodig geweest (hoewel het er gisteren even om spande)...

Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!